Berghofer Mühle Směs na pečení chleba z pradávných obilovin (výroční), 660 g

Výroční tvorba s kořením!

210,00 Kč

(318,18 Kč / kg, včetně 12% DPH - plus náklady na dopravu)

Obsah: 660 g

Doručení do pondělí, 29. dubna, pokud objednáte do pátek do 00:00.

Ještě 5 ks skladem

Doprava zdarma do země Česká republika od 1.190,00 Kč.
Více informací k přepravě a dodání

Vlastnosti

  • kořeněná a jemná ořechová vůně
  • středně hnědá kůra
  • vč. plátěné tašky

Produkt č. BHM-35, Obsah: 660 g, EAN: 9120036990586

Popis

U příležitosti 175. výročí založení společnosti Berghofer Mühle vytvořila Liane Berghofer se svým týmem opět speciální směs na pečení. Tento originální obilný chléb je jedním z nich.

Na povrchu křupavý, uvnitř lehký a vzdušný. Tato směs na pečení se skládá ze speciálních ingrediencí, jako je mouka z regionu a jemné chlebové koření, jako jsou kmín, anýz a fenykl. Chuť je oříšková a jemná a skvěle chutná s kořeněnými nebo sladkými pomazánkami.

Další informace

  • do směsi na pečení je třeba přidat pouze droždí a vodu;
  • speciální výroční směsi jsou baleny v plátěném sáčku;
  • na přibližně 1 kg chleba.

Příprava

  • v míse na těsto smíchejte 440 g vlažné vody s droždím (6 g sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého droždí);
  • přidejte směs na pečení a krátce promíchejte dřevěnou lžící;
  • hnětací stroj: doba hnětení: 5 minut pomalu, 3 minuty intenzivněji;
  • těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a nechte ho přikryté odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut;
  • po uplynutí doby odpočinku z těsta vytvarujte bochánek a vložte ho do formy vyložené pečicím papírem;
  • poté těsto přikryjte a nechte ho znovu asi 30 minut kynout;
  • mezitím dobře předehřejte troubu (např. horkým vzduchem na 230 °C);
  • po uplynutí doby kynutí vložte chléb do trouby;
  • na dno, ihned po vložení, několikrát stříkněte rozprašovačem, aby se vytvořila pára;
  • přibližně 10 minut pečte při 230 °C, poté pokračujte v pečení při 180 °C přibližně 40 minut;
  • chléb vyklopte z formy 10-15 minut před koncem pečení a dopečte ho bez formy;
  • po upečení by měl chléb při poklepání na spodní stranu znít "dutě;"
  • nechte vychladnout na kuchyňské mřížce a pak si pochutnejte.
Značka (výrobce): Berghofer Mühle
Původ: Rakousko
Informace ke skladování: Skladujte na chladném, suchém a tmavém místě.
Vlastnosti: bez umělých aromat, bez umělých barviv
Původ suroviny: Rakousko
Složení
  • žitná mouka T960
  • pšeničná mouka T700
  • pšeničná mouka T1600
  • žitná mouka T2500
  • celozrnný žitný kvásek
    • celozrnná žitná mouka
    • voda
    • startovací kultury [1]
  • sůl
  • ječná sladová mouka
  • chlebové koření
    • koriandr
    • kmín
    • fenykl
    • anýz
  1. kvasné bakterie
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty pro/na 100 g
kalorie1298 / 310 kj / kcal
tuky1,4 g
  z toho nasycené mastné kyseliny0,3 g
sacharidy65 g
  z toho cukr1,5 g
bílkoviny9,6 g
sůl1,8 g

Recenze našich zákazníků a zákaznic

hodnocení pro Berghofer Mühle Směs na pečení chleba z pradávných obilovin (výroční) (čeština)

1 hodnocení v jiných jazycích

5,0 z 5 hvězdiček
5 hvězdiček
1 (100%)
4 hvězdičky
0 (0%)
3 hvězdičky
0 (0%)
2 hvězdičky
0 (0%)
1 hvězdička
0 (0%)

1 hodnocení

Zatím neexistují žádné recenze v jazyce čeština, pouze 1 hodnocení v jiných jazycích.


Podobné výrobky:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Zákazníci si také koupili

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder