Klasická káva z celého světa
To nejlepší z kávových zrn!
Klasickou kávu představuje prášek získaný ze sušených a pražených zrn kávovníku, který se vaří s horkou nebo studenou vodou, a tak se z něj připravuje lahodný nápoj. Káva tak v závislosti na složení, pražení a přípravě potěší mnohovrstevnatými chuťovými nuancemi i temperamentem, který zahrnuje široké spektrum chutí, od jemného až po ohnivé. V Piccantino najdete velký výběr různých druhů kávy, s nimiž si můžete vychutnat celou škálu požitků.
Vše záleží na správné kombinaci
Z více než čtyřiceti známých druhů kávy převažují odrůdy Arabica a Robusta. Většina komerčně dostupných káv se proto skládá z těchto odrůd v různém složení.
-
Sonnentor Vídeňské pokušení - bio Espresso, Celá zrna, 500 g
- jemná bio káva
- intenzivní aroma
- silné pražené nuance
-
Bialetti NOCCIOLA Perfetto Moka káva, 250 g
- 80 % Arabica, 20 % Robusta
- intenzita: 8/10
- perfektně mletá
-
Bialetti CIOCCOLATO Perfetto Moka káva, 250 g
- 80 % Arabica, 20 % Robusta
- střední pražení
- intenzivní čokoládová vůně
-
Bialetti VANILLE Perfetto Moka káva, 250 g
- 80 % Arabica, 20 % Robusta
- tradiční proces pražení
- intenzivní vanilkové aroma
-
Bialetti CLASSICO kávová zrna, 500 g
- jemné pražení
- příchuť: lískové oříšky a sušené ovoce
- intenzita: 7/10
-
Bialetti CLASSICO Perfetto Moka káva, 250 g
- 50 % Arabica, 50 % Robusta
- jemná a aromatická
- tradiční proces pražení
-
Galup Káva, 250 g
- mistrovská směs 100% kávových zrn Arabica
- pečlivě pražená a jemně mletá
- Východní Afrika a Střední Amerika
-
Herbaria Bio káva Fritz bez kofeinu, mletá, 250 g
- 100% Arabica
- jemná dekofeinace
- vůně vlašských ořechů a vanilky
-
Fyre Coffee FYRE Coffee, 500 g
- zemitá ořechová chuť
- nízká kyselost
- udržitelná
-
Herbaria Bio káva Rudi bez kofeinu, celá zrna, 250 g
- 100% Arabica
- plná chuť
- příchuť ořechů a vanilky
-
Herbaria Bio káva Fritz, celá zrna, 250 g
- 100% Arabica
- oříškové aroma
- nízká kyselost
-
Bialetti DEKA Perfetto Moka káva, 250 g
- 60 % Robusta, 40 % Arabica
- mletá a bez kofeinu
- intenzivně aromatická
-
Herbaria Bio káva Fritz, mletá, 250 g
- 100% Arabica
- nedráždí žaludek
- jemné mandlové aroma
-
Bialetti DELICATO Perfetto Moka káva, 250 g
- 100% Arabica z Brazílie
- vyvážená a harmonická
- intenzivní aroma
-
Bialetti INTENSO Perfetto Moka káva, 250 g
- 70 % Robusta, 30 % Arabica
- tmavé pražení
- rafinované aroma
Všechny ceny zahrnují DPH
Arabica - královna mezi kávovými zrny
Káva Arabica je také známá jako vysokohorská káva, protože se pěstuje především na vysočinách v Kolumbii, Keni a Brazílii, v nadmořské výšce nad 1000 metrů. Protože kávová zrna Arabiky jsou považována za nejkvalitnější kávová zrna, prakticky všechny špičkové kávy se vyrábějí právě z ní.
Káva vyrobená ze zrn Arabiky má
- jasně vyjádřenou kyselost;
- několik hořkých látek;
- lehkou pěnu;
- jemné ovocné chuťové nuance.
Robusta - pro plnou zakulacenou chuť
Na rozdíl od zrn Arabica rostou zrna Robusta v mnohem nižších nadmořských výškách, do 600 metrů, a pěstují se například ve Vietnamu. Jak už jejich název napovídá, jsou mnohem robustnější, výnosnější a rychleji rostoucí než zrna Arabiky.
Káva vyrobená ze zrn Robusta má
- nízkou kyselost;
- mírnou hořkost - ideálně podobnou hořké čokoládě;
- tmavší barvu.
Často se pro přípravu kávy používá směs těchto dvou odrůd. Taková kombinace dodává kávě vyváženost. Například zrna Robusty dodávají kávě plnost, která obvykle chybí 100% kávě Arabica. Zrna Robusta dodávají espressu plnost a zemitost a také krásnou pěnu. Poměr míchání nakonec závisí na osobním vkusu - pijáci kávy v jižní Itálii dávají přednost směsím v poměru 60:40, zatímco v severní Itálii rádi pijí směsi v poměru 90:10 nebo dokonce 100:0.
Z našeho blogu:
Objevte v e-shopu Piccantino:
-
Doprava zdarma: Česká republika
od 1.190,00 Kč -
Bezplatné
vrácení zboží -
Doručení do 24 hodin
Více než 5.900 produktů