Klasická káva z celého světa

To nejlepší z kávových zrn!

Klasickou kávu představuje prášek získaný ze sušených a pražených zrn kávovníku, který se vaří s horkou nebo studenou vodou, a tak se z něj připravuje lahodný nápoj. Káva tak v závislosti na složení, pražení a přípravě potěší mnohovrstevnatými chuťovými nuancemi i temperamentem, který zahrnuje široké spektrum chutí, od jemného až po ohnivé. V Piccantino najdete velký výběr různých druhů kávy, s nimiž si můžete vychutnat celou škálu požitků.

Vše záleží na správné kombinaci

Z více než čtyřiceti známých druhů kávy převažují odrůdy Arabica a Robusta. Většina komerčně dostupných káv se proto skládá z těchto odrůd v různém složení.

Klasická: 15 produktů

Váš výběr

Všechny ceny zahrnují DPH

Arabica - královna mezi kávovými zrny

Káva Arabica je také známá jako vysokohorská káva, protože se pěstuje především na vysočinách v Kolumbii, Keni a Brazílii, v nadmořské výšce nad 1000 metrů. Protože kávová zrna Arabiky jsou považována za nejkvalitnější kávová zrna, prakticky všechny špičkové kávy se vyrábějí právě z ní.

Káva vyrobená ze zrn Arabiky má

  • jasně vyjádřenou kyselost;
  • několik hořkých látek;
  • lehkou pěnu;
  • jemné ovocné chuťové nuance.

Robusta - pro plnou zakulacenou chuť

Na rozdíl od zrn Arabica rostou zrna Robusta v mnohem nižších nadmořských výškách, do 600 metrů, a pěstují se například ve Vietnamu. Jak už jejich název napovídá, jsou mnohem robustnější, výnosnější a rychleji rostoucí než zrna Arabiky.

Káva vyrobená ze zrn Robusta má

  • nízkou kyselost;
  • mírnou hořkost - ideálně podobnou hořké čokoládě;
  • tmavší barvu.

Často se pro přípravu kávy používá směs těchto dvou odrůd. Taková kombinace dodává kávě vyváženost. Například zrna Robusty dodávají kávě plnost, která obvykle chybí 100% kávě Arabica. Zrna Robusta dodávají espressu plnost a zemitost a také krásnou pěnu. Poměr míchání nakonec závisí na osobním vkusu - pijáci kávy v jižní Itálii dávají přednost směsím v poměru 60:40, zatímco v severní Itálii rádi pijí směsi v poměru 90:10 nebo dokonce 100:0.