Den skořicových šneků!
Oslavte s námi letošní Den skořicových šneků. Tento osvědčený recept si zamiluje rodina i přátelé.
Fika. Pravděpodobně pojem, který si většina lidí spojuje se Švédskem. (A samozřejmě s masovými kuličkami.) A co nesmí chybět ve Švédsku při pití kávy? Správně: Kanelbullar - skořicoví šneci!
Díky Kaeth Gardestedt slaví Švédové (a Finové) Den skořicových šneků od 4. října 1999. Kaeth a Home Baking Council chtěli oslavit tradici domácího pečení. V té době byl 4. říjen také Mezinárodním dnem dětí. Myšlenka byla, že Den skořicových šneků by mohl být také dnem péče o komunitu.
Oslavte s námi letošní Den skořicových šneků a vychutnejte si 4. října kávu se svými blízkými a spoustou čerstvě upečených lahod.
Přinášíme tradiční recept, který chutná malým i velkým.
Recept na přibližně 40 kusů Kanelbullar
Na těsto potřebujete
- 1 kostku čerstvého droždí
- 150 g másla
- 500 ml mléka
- 800 g pšeničné mouky
- 1 lžičku soli
- 90 g krystalového cukru
- 1 ½ lžičky kardamomových semínek rozdrcených v hmoždíři (pro intenzivnější chuť; jako alternativu můžete použít i běžný kardamomový kořenící prášek).
Na náplň potřebujete
- 150 g másla
- 68 g krystalového cukru
- 1 lžíci mleté skořice
Na polevu potřebujete
- 1 rozšlehané vejce
- moučkový cukr nebo cukr krupice (podle chuti)
Příprava
1. Rozpusťte máslo, přidejte mléko a zahřejte na 37°C. 2.
2. Droždí rozdrobte do mísy a zalijte mléčnou směsí, míchejte, aby se droždí rozpustilo.
3. Přidejte sůl, cukr, kardamom a téměř všechnu mouku. Těsto hněťte, dokud není lesklé a hladké. Mísu přikryjte čistou utěrkou či přímo utěrkou na pečení a nechte 30 minut kynout.
4. Nastavte troubu na 225°C. Všechny ingredience na náplň dobře promíchejte.
5. Odpočinuté těsto jednou prohněťte na lehce pomoučeném povrchu a poté jej rozdělte na dva stejné díly. Oba kousky rozválejte na obdélníky o rozměrech asi 30 x 45 cm. Náplň rozdělte mezi obdélníky.
6. Dlouhé strany přeložte k sobě. Nakrájejte je příčně na proužky široké asi 2 cm. Pruhy těsta stočte a vytvořte z nich volné uzly. Tip: konec uzlu vložte pod buchtu.
7. Šneky rozložte na plechy vyložené pečicím papírem. Dbejte na to, aby těsto bylo daleko od sebe - nakyne!
8. Šneky nechte na plechu asi 30 minut odpočívat, potřete je rozšlehaným vejcem a posypte je moučkovým nebo krupicovým cukrem.
9. Plech vložte doprostřed trouby a pečte 8 až 10 minut. Šneky nechte vychladnout na mřížce pod čistou utěrkou.
Jste již vášnivým pekařem a chcete si šneky trochu zpestřit?
Do náplně jednoduše vmíchejte 100 g jemně nasekaných mandlí. Nebo skořici nahraďte mletým kardamomem - z něj se připraví nádherně aromatičtí kardamoví šneci. Nebo proč nenahradit skořici vanilkovým cukrem?
Související články
- 4.8 (16)
Sonnentor Bio cejlonská skořice - mletá, 40 g
- nasládlá jemná chuť
- čerstvé koření
- všestranné použití
70,00 Kč (1.750,00 Kč / kg)Doručení do 21. března
- 130,00 Kč (1.300,00 Kč / kg)
Doručení do 21. března
- 5.0 (6)
Sonnentor Bio kardamon, Mletý, 50 g
- třetí nejdražší koření na světě
- květinově sladké vůně
- jemná peprná ostrost
170,00 Kč (3.400,00 Kč / kg)Doručení do 21. března
- 5.0 (3)
Ölmühle Solling Bio cejlonská skořice, 180 g
- skvělá s rýžovým nákypem, pečivem nebo müsli
- z kontrolovaného ekologického pěstování
- jemně mletá
240,00 Kč (1.333,33 Kč / kg)Doručení do 21. března
Z našeho blogu:
Objevte v e-shopu Piccantino:
-
Doprava zdarma: Česká republika
od 1.190,00 Kč -
Bezplatné
vrácení zboží -
Doručení do 24 hodin
Více než 7.200 produktů