Bio káva z celého světa

Požitek z kávy s čistým svědomím!

Bio káva pěstovaná za zvláštních podmínek!

U bio kávy se věnuje zvláštní pozornost pečlivému pěstování a produkci. Pojem bio by však neměl být zaměňován s pojmy FairTrade nebo Direct Trade, protože ty se týkají obchodu s kávou. Na druhou stranu ekologické zemědělství poskytuje informace o obzvláště šetrných podmínkách při pěstování a výrobním procesu. Bio káva je považována za obzvláště kvalitní a představuje vědomě udržitelný způsob konzumace.

Bio: 19 produktů

Váš výběr

Všechny ceny zahrnují DPH

Bio představuje rozdíl

Bio káva musí splňovat následující kritéria

  • káva se musí pěstovat ve smíšených kulturách společně s grapefruity, banány, papájou, eukalypty nebo avokádem; tím se nejen přirozeným způsobem zvýší výnos, ale půda se také zkypří, sníží se riziko eroze a odpuzují se škůdci; lze tedy upustit od používání chemických pesticidů a hnojiv;
  • nepoužívají se žádná chemická hnojiva, chemické pesticidy ani urychlovače růstu; místo toho se používají přírodní hnojiva, například semena kávovníku; káva se v zásadě musí pěstovat v souladu s přírodou;
  • káva se sklízí převážně ručně; na rozdíl od průmyslové produkce se stroje ke sklizni bio kávy používají pouze tehdy, když to jinak nejde; i zde se vždy pracuje v souladu s přírodou;
  • pražení bio kávy je obzvláště šetrné; kávová zrna se praží při maximální teplotě 200°C, po dobu 15 až 20 minut; to umožňuje, aby se chuť kávy plně rozvinula - na rozdíl od mnoha levných běžných druhů;
  • pravá bio káva je jako taková označena příslušnými pečetěmi; patří mezi ně například Deutsche Bio-Siegel, Austria Bio-Siegel a EU Bio-Siegel; předtím, než může být výrobek označen touto pečetí, musí výrobce prokázat, že byl vypěstován a vyroben podle příslušných kritérií; v některých případech se dodržování těchto kritérií pravidelně kontroluje i před obnovením certifikátu ekologického zemědělství.