Správná příprava kávy

Mnoho cest vede k lahodné kávě!

Zážitek z kávy začíná ještě před prvním douškem. Když kuchyni naplní nádherná vůně čerstvě uvařené kávy, je to již předzvěst nesrovnatelné chuti tohoto jedinečného nápoje. A to v neposlední řadě závisí na způsobu přípravy. Kromě klasické filtrované kávy existuje řada dalších způsobů přípravy, tudíž si jistě vybere každý. Co například Moka od Bialetti? Nebo příprava s French Press? Ať už si vyberete cokoli, Piccantino Vám vždy zaručí požitek na nejvyšší úrovni.

Příprava: 17 produktů

Váš výběr

Všechny ceny zahrnují DPH

Rozdíl je v přípravě

V závislosti na zvoleném způsobu přípravy se liší chuť, síla, kyselost i náročnost.

Moka konvička

S moka konvičkou, například od výrobce Bialetti, si můžete pravou italskou kávu vychutnat i doma. Tlak přibližně 1,5 baru, který se v nádobě vytvoří, nestačí na výrobu pravého espressa. Ale stačí na lahodné italské caffè během několika minut.

French Press

S French Press si můžete snadno a rychle připravit kávu s mimořádnou chutí. Vzhledem k tomu, že se při přípravě neodfiltrovávají oleje a tuky, má tato káva obzvlášť plnou chuť. Pro tento typ přípravy nepotřebujete žádné filtry, pouze French Press, středně namletou kávu a vroucí vodu.

Pour Over

Při této metodě potřebujete k přípravě lahodné kávy pouze servírovací konvici, ruční filtr, kávový prášek a horkou vodu. To, co zní jednoduše, však vyžaduje trochu intuice, protože chuť kávy závisí v neposlední řadě na rovnoměrném nalití vody o správné teplotě.

Cold Brew

Studená káva se připravuje ze studené vody, a proto je oblíbená zejména v létě. Pokud chcete tuto kávu pít ráno, měli byste si ji připravit přes noc, protože doba extrakce je asi 10 hodin. Na rozdíl od běžně připravované kávy obsahuje káva připravovaná za studena přibližně o 70 % méně hořkých látek a kyselin.